Terveys

Koirien käyttäytymistutkimus

Aikaisempien kyselyiden mukaan maltankoirilla esiintyy jonkin verran arkuutta, ääniherkkyyttä ja eroahdistusta. On tärkeää selvittää, missä määrin rodussa esiintyy ja millasia käyttäytymistapoja ja peroonellisuuspiirteitä.
Helsingin yliopiston koirien geenitutkimusryhmä tekee tutkimusta koirien käyttäytymisestä. Toivomme, että mahdollisimman moni osallistuu kyselyyn.

Koirien käyttäytymiskysely on päivitetty ja tavoitteena on kerätä maailman kattavin koirien käyttäytymisaineisto kyselyn avulla. Tuottaaksemme mahdollisimman luotettavia tutkimustuloksia tarvitsemme suuret rotukohtaiset vastausmäärät. Kysely on tarkoitettu kaikenikäisille ja -rotuisille koirille. Käyttäytymiskyselyllä kartoitamme eroja koirayksilöiden ja -rotujen käyttäytymisessä ja persoonallisuudessa.

Uusi käyttäytymiskysely on jaettu moduuleihin, jotka voi täyttää missä tahansa järjestyksessä ja milloin vain. Kyselyssä on uusi persoonallisuutta kartoittava osio. Uusi käyttäytymiskysely löytyy Petsofista. Kyselyn pääsee täyttämään rekisteröitymällä Petsofiin Tästä linkstä (https://petsofi.fi/), lisäämällä sinne koiran ja klikkaamalla Analyysit-osiossa kohtaa ’Käyttäytyminen ja persoonallisuus’.

Kyselyyn on kehitetty raportointijärjestelmä. Kun moduulin kaikkiin kysymyksiin on vastattu, koirasta saa kiinnostavan käyttäytymisraportin. Raportti kuvaa koiran käyttäytymistä suhteessa muihin saman rotuisiin ja kaikkiin tietokannan koiriin. Rotuyhdistys saa kyselyn avulla kertynyttä arvokasta tietoa rodun käyttäytymisen nykytilan arvioinnissa.

Nyt kaikki koiranomistajat mukaan tutkimukseen keräämään maailman suurin koirien käyttäytymisaineisto!
Lisätietoja tutkimuksesta: lohi-kaytostutkimus(at)helsinki.fi

Terveyskysely
Kennelliiton uudistettu koirien terveyskysely on avattu 22.3.2019. Vastaamalla autat koirien terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä.
Koirien terveyskyselyn tarkoituksena on kartoittaa koirarotujen terveydentilaa ja tunnistaa roduissa huomiota vaativat terveysasiat. Kysely on tarkoitettu erityisesti vuoden 2009 jälkeen syntyneille koirille, mutta siihen ovat tervetulleita vastaamaan kaikenikäisten, myös edesmenneiden koirien omistajat.

• Vastauksista koostetaan tilastoja; koirakohtaisia tietoja ei julkaista.
• Voit täydentää aiemmin antamaasi vastausta täyttämällä kyselyn uudestaan. Vastausten yhdistämisessä käytetään koirien tunnistusmerkintätietoja.
• Voit vastata kyselyyn sekä nykyisten että entisten koiriesi osalta.
• Kiitos vastaukseen käyttämästäsi ajasta! Kertyvä tieto hyödyttää rotusi jalostusta.

kyselyyn pääset tästä linkistä

Kyselyyn annetut vastaukset kertyvät Kennelliitolle. Rotuyhdistys saa pyytäessään rotukohtaisia yhteenvetoja, esimerkiksi jalostuksen tavoiteohjelmien taustatietoihn. Ajantasaiset yhteenvedot tulee julkaista myös rotuyhdistyksen jäsenistön nähtäville yhdistyksen internetsivuilla ja/tai lehdessä. Tieto rodun terveystilanteesta kuuluu kaikille harrastajille. Myös Kennelliitto voi julkaista näitä yhteenvetoja. Yksittäisistä koirista Kennelliitto ei luovuta eteenpäin eikä julkaise tietoja.
Kyselyn täyttämiseen menee noin 5-10 minuuttia. (Kennelliitto.fi)

 

***********************************”

Maltankoirien terveyskysely 2018

Osallistu maltankoirien terveyskyselyyn elokuun loppuun mennessä. Yhdistys tekee kyselyn kolmenvuoden välein kerätäkseen tietoa maltankoirien terveydentilasta Suomessa. Yhteenveto kyselyn tuloksista julkaistaan yhdistyksen lehdessä ja kotisivuilla. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti. Yksittäisiä tietoja koiran tai omistajan nimellä ei julkaista. Kaikkien kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan sähköhammasharja.
Toivomme että täytät kyselyn:
– kaikista maltankoiristasi ja vaikka olisit täyttänyt kyselyn aikaisempanakin vuonna.
– vaikka koirasi olisi täysin terve
– vaikka koirasi olisi menehtynyt
– vaikka koirasi ei käy näyttelyissä tai sitä ei käytetä jalostukseen
– vaikka et olisi yhdistyksen jäsen

Kyselyn vastaukset voi toimittaa sähköpostinliitetiedostona osoitteeseen: maltalaiset@gmail.com tai paperille tulostettuna postitse osoitteeseen: Pauliina Liljenmaa, Härkätie 11-13 E36, 13600 Hämeenlinna

Kyselykaavake poistettu käytöstä:

Edellisten terveyskyselyiden 2007, 2012, 2015, 2018 tulokset löytyvät tämän sivun ”alavalikosta”

Maltankoirien terveystarkastusten tiedot ja tilastot voit katsoa

KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä